Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ДБР виявило «схованку» митників в Одесі: 130 контейнерів з елітними товарами 

Під час обшуку на Одеській митниці слідчі Державного бюро розслідувань знайшли понад 130 контейнерів, про які нібито забули власники та митники. Як повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру», мова йде про злочинне приховування товарів від розмитнення, яку налагодили посадовці.

В ДБР вважають, що натрапили на схему з ухилення від сплати податків, реалізовувати яку допомагали співробітники Одеської митниці. Попередньо, сума завданих державі збитків склала 47 мільйонів гривень.

Митники тримали на терміналах більш сотні контейнерів, в яких нібито закінчився термін розмитнення. За законом такі товари мають бути передані в державну власність та продані. Виручені кошти повинні були поступити в бюджет або на потреби ЗСУ. 

За версією слідства, нерозмитнені товари посадовці залишали на терміналах митниці аби допомогти власникам ухилятися від сплати податків. 

Зокрема, під час обшуків правоохоронці знайшли велику кількість елітних автомобілів, побутової та іншої техніки, алкоголю та продуктів. Всі вони будуть передані на реалізацію, а виручені кошти спрямують до бюджету.

Також в ДБР не відкидають версію, що деякі з цих товарів можуть мати російське походження. 

«Слідчі дії тривають. Зокрема, буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних кроків для своєчасного наповнення бюджету», — зазначає спікер ДБР Ольга Чиканова.

За інформацією наших джерел, частина контейнерів з нерозмитненими товарами зберігалася на терміналах компанії «Бруклін-Київ Порт», що належить бізнесмену Юрію Губанкову. Раніше в складі засновників цієї компанії значився ексдепутат ВРУ Олег Немировський. Крім того, у 2012 році нинішній мер Одеси Геннадій Труханов працював там заступником генерального директора. 

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір