Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа ексміністра екології Злочевського: ВАКС повернув обвинувальний акт прокурору

Обвинувальний акт стосовно колишнього міністра екології та власника одеського “Інфоксводоканалу” Миколи Злочевського ВАКС повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вищий антикорупційний суд задовольнив таким чином клопотання адвокатка ексміністра. Повідомляє “ІзбірКом“, посилаючись на дані єдиного реєстру судових рішень. 

Зазначається, що адвокатка Злочевського обґрунтувала своє клопотання тим, що підписи на обвинувальному акті та супровідному листі до нього не належать прокурору САП. До того ж вказаний прокурор був увільнений від виконання обов’язків наказом генерального прокурора від 17 березня у зв’язку із мобілізацією на військову службу, а тому нібито не міг 1 березня зробити підпис. Захист навіть надав результати експертизи, які підтверджують їхню позицію.

Натомість прокуратура наполягала: стороною захисту не було доведено, що до табеля обліку робочого часу були внесені відомості до винесення наказу про увільнення прокурора. 

“У САП пояснюють, що надані стороною захисту висновки експертів є неповними, адже не враховують вплив стресових факторів у вигляді військових дій на можливість зміни підпису. Також факт вживання прокурором ліків, оскільки, як відомо, САП, він має певне захворювання”, — повідомляє “ІзбірКом”. 

Нагадаємо, 1 липня 2020 року прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру в організації надання неправомірної вигоди заступнику генерального прокурора керівнику САП та директору НАБУ колишньому міністру екології та природних ресурсів України Миколі Злочевському. 10 серпня 2020 Злочевського оголосили в розшук. “Пропав” пан Злочевський саме в Одесі.

У січні 2022 року Вищий антикорупційний суд України обмежив ексміністра екології Миколу Злочевського та його захист у строках на ознайомлення з розслідуванням НАБУ і САП до 28 лютого включно.

Микола Злочевський до 2021 року був власником одеського підприємства Філія “Інфоксводоканал”. Наразі бенефіціарами водоканалу Одеси є доньки ексміністра. 

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір