Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині судять депутатку за голосування на користь брата

В Болградському районному суді розглядається справа депутатки Кубейської сільської ради Тетяни Сакали. Її викрили на тому, що під час сесії вона приховала інформацію про конфлікт інтересів і проголосувала за виділення землі фірмі рідного брата.

Слідчий відділу протидії корупції Департаменту стратегічних розслідувань поліції склав два протоколи про адміністративні правопорушення з боку Тетяни Сакали. Її звинувачують за частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. 

8 жовтня 2021 року під час позачергової сесії Кубейської сільської ради Сакали проголосувала за рішення №632. В ньому йшла мова про надання дозволу для розробки проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 99 га в оренду компанії ТОВ «Кубей АГРО» для ведення сільськогосподарської діяльності. Як з’ясував слідчий, один з засновників цієї фірми є рідним братом Сакали. Депутатка була зобов’язана публічно заявити колегам під час сесії про те, що у неї по цьому питанню є конфлікт інтересів і не мала права голосувати за нього. Тетяна Сакали цього не зробила.

Відмітимо, що власниками компанії «Кубей АГРО» є місцеві мешканці – Іван Фучеджи та Олександр Сюлемез. Останній і є рідним братом Тетяни Сакали. За даними сервісу моніторингу компаній «Опендатабот» фірма орендує 97 земельних ділянок на Одещині. 

Доречі, величезний шмат землі, яку Кубейська сільрада вирішила віддати братові депутатки, раніше належала сільському кооперативу «Кубей». Ця земля мала бути розпайована поміж членів кооперативу.

Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір