Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Керівництво сільської школи в Одеській області підозрюють в розтраті грошей

Білгород-Дністровські слідчі виявили, що посадові особи школи в селі Успенівка переказали підприємцю кошти за невиконані ремонтні роботи. У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Керівництво учбового закладу вважають причетними до привласнення чи розтрати майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Слідчі вже встановили, що директоркою Успенівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів допущено розтрату бюджетних коштів при проведенні капітального ремонту спортивного майданчика на вулиці Кишинівська, 69 в селі Успенівка Білгород-Дністровського району Одеської області.

В серпні 2021 року директорка школи Алла Соколова уклала договір на ремонт спортмайданчика з ФОПом Владиславом Грищенком на 2 098 416 гривень. Тоді ж Держаудитслужба склала протокол стосовно директорки школи щодо порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Соколову було притягнуто до адмінвідповідальності. Однак договір було підписано і роботи почались.

За документами ремонтні роботи було повністю завершено та оплачено 20 січня 2022 року. Однак підчас огляду правоохоронці виявили, що ремонт оплатили завчасно, а роботи було не виконано в повному обсязі. 

Наразі суд задовольнив клопотання прокурорів і дозволив провести експертизу на спортмайданчику, аби встановити суму збитків, нанесену діями директорки школи. В разі, якщо провину Алли Соколової буде доведено, вона може сісти за ґрати на строк до 5 років.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір