Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нардепа з Одещини позбавили мандата

Верховна рада України проголосувала за позбавлення депутатських повноважень нардепа від партії «Слуга народу» Ігоря Васильковського. Раніше нардеп Сергій Власенко повідомив, що Президент позбавив Васильковського громадянства. 

Голосування за постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Ігоря Васильковського відбулося сьогодні, 3 листопада. Відомо, що «За» припинення його повноважень проголосували 292 нардепи. Один депутат від ОПЗЖ «утримався». Жодного голосу «проти» не було. 

Васильковський вже давно відомий, як одіозний прогульник. А починаючи з 24 лютого він взагалі не з’являвся на парламентських засіданнях. Рух «Чесно» проаналізував роботу депутата і виявив, що з моменту повномасштабного вторгнення росії він жодного разу не брав участь в засіданнях ВРУ. Лише декілька разів (3 травня і 21 квітня) картку Васильковського зафіксувала електронна система голосування парламенту, але навіть у ті дні він жодного разу не проголосував. 

Нагадаємо, що Васильковського було обрано до ВРУ у 2019 році від округу №139 в Роздільнянському районі. Однак вже після виборів з’ясувалося, що окрім українського громадянства він має громадянство Болгарії.

Проєкт постанови № 8160 про позбавлення мандату одеського нардепа було внесено до ВРУ 28 жовтня. 

Крім того, український парламент сьогодні проголосував за позбавлення повноважень нардепа від ОПЗЖ Вадима Рабіновича, який давно втік в Ізраїль. У випадку з Рабіновичем «за» його вигнання проголосували 302 особи.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір