Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чотири корупційних правопорушення в один день: депутата з Любашівки визнали винним

Депутат Любашівської селищної ради Подільського району Олег Васильович Таран за одну сесію примудрився чотири рази порушити законодавство та отримав чотири адмінпротоколи за корупційні дії. Як повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру», він попався на голосуванні за виділення землі сину та невістці.

Під час VIII сесії Любашівської сільради, яка відбулася 31 березня 2021 року, Олег Таран спочатку не повідомив своїх колег про реальний конфлікт інтересів під час голосування за проєкт рішення №729 та №759. Після цього він ще й особисто проголосував за ці рішення.

Обидва питання були про затвердження проєктів землеустрою та відведення у власність земельних ділянок в селі Новоселівка. В першому випадку депутат приховав, що голосував в інтересах рідного сина, а в другому — невістки.

Скоєні депутатом порушення виявили слідчі Департаменту стратегічних розслідувань ГУНП лише у жовтні 2022 року. Вони склали на Тарана одразу чотири протоколи за частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На суді Таран категорично відмовлявся визнавати свою провину. Казав, що нібито не знав про наявність у нього конфлікту інтересів. Проте важко припустити, що депутат гадки не мав, як звуть його власного сина та невістку. Також  депутат заявляв про те, що він начебто не брав участь у вказаних голосуваннях. 

Суперечливі аргументи не допомогли. Правоохоронці легко довели родинний зв’язок. В протоколах засідання та поіменного голосування депутатів звісно ж було зафіксовано, що Олег Таран голосував «ЗА» по обох питаннях. Секретар Любашівської селищної ради також підтвердив, що Таран був на сесії, голосував по цих рішеннях та не робив заяв щодо конфлікту інтересів. 

28 жовтня суддя Любашівського районного суду Олег Вижиловський визнав Тарана винним та зобов’язав сплатити чотири штрафи на загальну суму 10 200 гривень.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір