Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ вручило підозру слідчому ДБР: Відібрав гроші у митників і віддав порушникові закону

НАБУ і САП повідомили про підозру співробітнику ДБР, дії якого кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України. Підозрюваний — старший слідчій Територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого у Миколаєві. Він, на думку детективів, незаконно забрав у митників вилучені гроші й просто повернув їх правопорушнику. 

Як встановило слідство, у березні 2022 року на одному з пунктів пропуску в Одеській області виявили у громадянина 716 тис. дол. США, які той намагався незаконно перевезти до ЄС, приховуючи цей факт від митників. 

На порушника митники склали протокол, який передбачав безальтернативне вилучення грошових коштів. Проте, до пункту пропуску прибув старший слідчий ДБР, який втрутився в процес та без жодних законних підстав вилучив 716 тис. дол. США. Трохи пізніше вказаний працівник ДБР незаконно повернув громадянину вилучені гроші, які були предметом справи про адмінправопорушення та перебували у розпорядженні митних органів.

Як розповіли в НАБУ, наприкінці липня суд визнав громадянина винним у порушенні митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, та наклав штраф у майже 21 млн грн з конфіскацією в дохід держави вилучених 716 тис. дол. США. Згодом це рішення підтвердила і апеляція. Виконати ж судове рішення про звернення в дохід 716 тис. дол. стало неможливим, оскільки вилучені гроші вже повернули громадянину.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір