Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одеській митниці знайшли білоруського м’яса на 3,6 млн доларів: Посадовці “закривали очі” на товар

Працівниками Державного бюро розслідувань на Одеській митниці було виявлено 720 тонн замороженого м’яса, білоруського виробництва. Все це м’ясо, вартість якого складає понад 3,6 мільйона доларів, передадуть на потреби армії. У ДБР зазначають, що посадовці митниці не вживали ніяких дій, аби встановленим порядком своєчасно передати виявлений товар країни-посібника агресора уповноваженим органам України.

Слідчі ДБР та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури виявили 36 рефрижераторів із 720 тонами замороженого м’яса довготривалого терміну зберігання. З’ясувалося, що продукція була завезена на територію України в режимі «транзит» ще до 24 лютого і вже планувалася для подальшого переправлення далі за кордон. Проте, через широкомасштабну агресію росії м’ясо залишилося на митниці. Подальший рух був заблокований. 

“Увесь цей час товар зберігався на приватному терміналі. Посадовці митниці нічого не зробили аби встановленим порядком своєчасно передати виявлений товар країни-посібника агресора уповноваженим органам України”, – йдеться в повідомленні. 

Після завершення експертизи на якість вилучене м’ясо буде направлено на потреби Збройних Сил України. А слідчі дії тим часом тривають і ДБР обіцяє надати правову оцінку діям посадовців митниці, які своєчасно не вжили жодних необхідних заходів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір