Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірма пов’язана з одеським ексдепутатом “засвітилась” у справі про привласнення грошей

Нещодавно ми писали про те, що фірма помічника ексдепутата Одеської міськради Валентина Гапуніча «БК Паритетбудінвест» без конкуренції отримує дорожні підряди. Редакція «Антикорупційного виміру» виявила, що ця ж компанія віднедавна фігурує в кримінальній справі про привласнення грошей в особливо великих розмірах та фіктивні транзакції.

Мова йде про кримінальне провадження № 12022000000000614, зареєстроване в липні 2022 року. В матеріалах справи зазначено, що протягом 2021-2022 років службові особи Служби автомобільних доріг у Кіровоградській та Донецькій областях уклали договори з експлуатаційного утримання доріг з ТОВ «ДС Пром Груп». Слідчі з’ясували, що ця фірма зареєструвала податкові накладні про нібито оплату товарів та послуг з шістьма українськими компаніями. Однак дослідивши історії платежів, правоохоронці зрозуміли, що бюджетні гроші переводилися за неіснуючі товари. 

Загалом Офіс генерального прокурора України нарахував 82 355 263,52 грн які ймовірно протиправно було переведено з рахунків підрядника Служби автомобільних доріг – ТОВ «ДС Пром Груп».

Зокрема, серед компаній яким вищезгадана фірма переказувала кошти була й  ТОВ «БФ «Паритетбудінвест». В ухвалі Печерського суду м. Київа про арешт грошей та рахунків «ДС Пром Груп» значиться, що ця фірма переказала на рахунки одеської компанії 46 597 980,97 грн.

Нагадаємо, що ТОВ «Будівельна компанія Паритетбудінвест», зареєстрована у 2019 році. Вона належить одеситу Аркадію Іллящуку та вінничанину Артему Соболєву. З відкритих джерел відомо, що Аркадій Іллящук був помічником-консультантом депутата Одеської міської ради Валентина Гапуніча. В минулому скликанні, у 2015-2020 роках, Гапуніч пройшов до ради від партії «Довіряй Ділам» Геннадія Труханова. У 2010 році його було обрано від «Партії Регіонів».

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір