Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розслідування спроби підкупу судді Одеського апеляційного суду завершене

НАБУ та САП завершили розслідування спроби підкупу судді Одеського апеляційного суду. Про це повідомляють пресслужби Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Наразі матеріали справи відкрили стороні захисту для ознайомлення. 

Мова йде про адвоката та помічника судді, які намагалися “порішати” питання про скасування постанови про адміністративне правопорушення. Як нагадали в НАБУ, підозрюваних затримали в вересні. Адвоката звинувачують в підбурювання до надання хабаря. За даними слідства адвокат обіцяв своєму підзахисному, що за 1700 доларів буде скасована постанова суду про притягнення його до адміністративної відповідальності. 

Отримавши від підзахисного означену суму, адвокат передав 1500 доларів помічнику судді, який погодився отримати кошти за вплив на суддю. За даними слідства, суддя взагалі не знала про дії помічника. 
Дії адвоката кваліфікували за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 369-2 та ч. 1 ст. 190 КК України, а помічника –  за ч. 2 ст. 369-2 КК України. За вчинене передбачено максимальне покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір