Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі на хабарі упіймали керівника підрозділу виконавчої служби

Служба безпеки України в Одесі повідомила, що викрила на хабарі керівника підрозділу Південного міжрегіонального управління Мінюсту.

Оперативники спецслужби встановили, що начальник райвідділу організував схему вимагання і отримання грошей від фігурантів виконавчих проваджень.

Під час розслідування правоохоронці з‘ясували, що посадовець обіцяв прискорити вирішення питання щодо отримання судового рішення з примусового стягнення боргу одній стороні. Але після отримання рішення суду, він пропонував боржникам за грошову винагороду вирішити питання про повернення боргу на «вигідних» умовах, без відкриття виконавчого провадження. 

У результаті оборудки кожний отримував користь, а саме: боржник – не сплачував обов’язкові платежі в дохід держави у розмірі 10% від суми боргу, стягувач – швидко отримував борг готівкою за 3%-ий хабар від суми боргу. 

В СБУ задокументували два епізоди незаконного отримання посадовцем грошей. Під час одержання чергового хабаря його було затримано.

Наразі чиновнику вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Документування корупційної схеми проводили співробітники СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір