Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Земельний дерибан в Одесі? Депутатка розповіла, що могли “понаухвалювати” на сесії

Сьогодні, 30 листопада, під час останньої в цьому році сесії Одеської міської ради, депутати збиралися ухвалити низку цікавих земельних рішень. Про це повідомила на своїй сторінці Facebook депутатка Жанна Мандриченко.

Зокрема, за даними депутатки, під час земельної комісії депутати погодили винесення на сесію питання про передачу земельної ділянки площею 0,2161 га на вул. Бугаївська під будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Ділянку начебто передають компанії ТОВ «-Молодіжне-», зареєстрованій у червні 2016 року за адресою Бугаївська, 44. Власниками фірми є Валерій Дионисійович Друзенко та Юрій Іванович Петров. Відомо, що за своєю юридичною адресою ця компанія будує ЖК «Бульвар Акацій». Один з власників (Юрій Петров) також є власником відомої в Одесі будівельної компанії «Тірас». Схоже, що в новому проєкті рішення йде мова про передачу ділянок в районі Бугаївської, 6, де минулого року компанія вже почала готувати територію під забудову.

Ще одну ділянку площею 0,0294 га депутати, за словами Мандриченко, планують передати фірмі «Вега». Знаходиться вона на Фонтанській дорозі. Віддають її під будівництво і обслуговування будівель торгівлі. Також Одеська міська рада начебто збиралася надати низці фізичних осіб дозволи на розробку технічної документації із землеустрою для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на вулиці Академіка Корольова. 

Крім вищезгаданих ділянок, ГУНП хочуть віддати в постійне користування ділянки площею 0,6 га під штрафмайданчик на вул. Миколи Боровського. Державній податковій службі затвердять передачу ділянки площею 0,2276 га на вулиці Семінарській для якогось будівництва. Поки невідомо про яку саме ділянку йде мова, однак будівля ДПС знаходиться на тій же вулиці.

Ще одну ділянку для будівництва будівель органів державної влади передадуть Управлінню поліції охорони в Одеській області. Мова йде про якусь землю на вулиці Академіка Філатова з площею 0,0253 га.

Нагадаємо, сьогодні ми писали про те, що одеські депутати збиралися дозволити будівництво багатоповерхівки прямо в центрі міста.

Наразі сесію закрили. Як повідомило видання “ІзбірКом”, третій блок порядку денного “Проєкти рішень про цільові програми, концепції та містобудування” розглянули дуже швидко. Зі спринтерською швидкістю проголосували перші 16 пунктів. Чи були в цьому блоці питання, про які вчора повідомляла в соцмережах депутатка, покищо не повідомляється.

ОНОВЛЕНО: Як повідомила журналістці “Антикорупційного виміру” депутатка Жанна Мандриченко, всі згадані земельні питання депутати підтримали.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір