Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В одеській мерії обшуки, затримано 3 осіб: НАБУ та САП викрили нову злочинну організацію

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні, 5 грудня, затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. 

Зазначається, що попередня правова кваліфікація ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України. 

“Наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак, слідство встановлює й інших учасників ЗО. Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації (далі – ЗО), що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова. Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом”, – йдеться в повідомленні. 

За даними слідчих, для безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП в ході розслідування.

До цього видання “Думська” повідомило про обшуки в будівлі мерії. За даними видання зараз вилучають документи у кабінетах міського голови та його заступників, а також у юридичному та фінансовому департаментах.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір