Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд відсторонив заступника голови райадміністрації в Одесі

Слідчий суддя Київського районного суду Одеси відсторонив від посади першого заступника Приморської районної адміністрації Сергія Буймовича. ДБР “упіймало” чиновника на отриманні неправомірної вигоди в червні цього року.

Як зазначено в ухвалі, Буймович хотів “заробити” $2500 на приватизації комунального майна. А саме — квартири в центрі Одеси. 

Слідчі зафіксували, як заступник голови райадміністрації Приморського району Одеси Марата Корольова заявив своїй жертві, що «пройти» процедуру з приватизації житла із гарантованим позитивним рішенням та подальшою державною реєстрацією можливо лише “через нього”. Щоб зробити це, чиновнику нібито треба було «повпливати» на колег, задіяних у процедурі приватизації житла. Маються на увазі посадовці Приморської райадміністрації, КП «Міське агентство з приватизації житла», Департаменту міського господарства та реєстраційної служби.

14 червня Буймович отримав перший транш в $2000. Щодо отримання ще $500 нічого не повідомляється. Однак судячи з кваліфікації злочину (ч. 3 ст. 369-2 КК України — Зловживання впливом), чиновник «порішав» питання і документи на квартиру було виготовлено.

Про підозру посадовцю повідомили лише через 2,5 місяці, 29 вересня. В жовтні 2022 року його вперше було відсторонено від посади на час слідства. Строки дії того відсторонення сплинули та прокуратура повторно звернулася до суду з проханням подовжити їх. Суд прохання прокуратури задовольнив.

Раніше ми повідомляли про те, що суд обмежив строки ознайомлення зі справою стороні захисту соратника одеського мера, якого звинувачують в отриманні неправомірної вигоди.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір