Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд заарештував майно росіян – під арештом готель та мережа аптек в Одесі

Державне бюро розслідувань та Бюро економічної безпеки домоглися арешту майна громадян країни агресора. Серед заарештованого майна готелі в різних містах України, ТЦ у столиці та мережа аптек в Одесі.  

Як повідомили в ДБР, за їхніми матеріалами суд наклав арешт на сім готелів та два торгових центри, якими фактично володіють громадяни держави-агресора. Серед заарештованих готелів Premier Hotel Odessa. Крім того, ухвалою Печерського районного суду міста Києва накладено арешти із забороною відчуження на готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych (м. Київ), Premier Hotel Dnister (м. Львів), Premier Compass Hotel Oleksandriya (м. Олександрія), приміщення ТВК «Метроград» та ТРЦ «Метрополіс» (м. Київ), а також на корпоративні права та акції визначених товариств.

Слідчі встановили, що номінальними бенефіціарними власниками вказаних об’єктів є іноземні громадяни та компанії-нерезиденти, які безпосередньо пов’язані із громадянами країни-агресора. Серед власників знайшлися і високопосадовців та депутатів держдуми російської федерації.

Наразі ДБР перевіряє причетність цих громадян рф до злочинів на території України. У пресслужбі ДБР зазначають, що учасники цієї організації протиправно заволоділи частиною енергетичної критичної інфраструктури України (обленерго) та іншими бізнесами країни.

Тим часом БЕБ арештувало нерухомість пов’язану з рф вартістю 102,5 млн грн. 

В Одеській області арештували 35 об’єктів нерухомості, серед яких 11 житлових приміщень, 23 – нежитлових та 1 земельна ділянка. 

“Слідством встановлено, що службові особи одного із суб’єктів господарської діяльності ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах. Йдеться про аптеки відомої мережі, власниками яких є громадяни російської федерації”, – повідомили в пресслужбі. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір