Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі чиновники незаконно здавали приміщення під ритуальні послуги

Трьох посадовців Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи звинувачують в тому, що вони незаконно здавали приміщення під ритуальні послуги. За даними правоохоронців, підозрювані вимагали 140 000 гривень «винагороди» щомісяця в обмін за незаконне користування приміщеннями бюро. 

Як повідомляє пресслужба ГУНП, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління встановили, що троє посадових осіб бюро налагодили корупційний механізм безперешкодного користування приміщеннями у комерційних цілях. Приміщення знаходяться на балансі установи і використовувалися “орендарями” для надання ритуальних послуг. 

За так звану оренду приміщень з представників комерційної компанії чиновники вимагали «винагороду» у розмірі 140 000 грн щомісяця. Кошти отримували за наступною схемою: 25 000 гривень щотижня — організаторові оборудки, ще 5000 — двом «помічникам».

«В ході слідства поліцейські задокументували отримання фігурантами неправомірної вигоди на загальну суму 105 000 гривень», — повідомляють в поліції.

Наразі правоохоронці вже провели обшуки в приміщеннях бюро та вдома у фігурантів справи. 

Трьом посадовцям керівної ланки Одеського бюро СМЕ повідомлено про підозру. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір