Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Організатора зловживань в АРМА оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро України розшукує організатора злочинної групи, яку було викрито на махінаціях з арештованим майном, зокрема на продажі трьох земельних ділянок на Одещині за заниженою вартістю. У розшук оголосили юриста Андрія Довбенка. 

Сьогодні, 3 січня, пресслужба НАБУ повідомила, що юриста Андрія Довбенка оголошено у розшук. За даними детективів, впродовж 2019 року він провернув щонайменше чотири корупційні угоди з продажу арештованого майна за заниженою вартістю. 

Так, за даними слідства Довбенко разом зі спільниками продали три земельні ділянки на Одещині у 18 разів дешевше за ринкову вартість. Також в ході розслідування виявилось, що Довбенко причетний до продажу 2,6 тисячі тонн річкового піску у понад 6 разів дешевше за ринкову вартість та реалізації понад 4,5 тисячі тонн карбаміду – майже в 5 разів дешевше за ринкові ціни. Крім того, ймовірні “схематозники” продали зерно, крупи та олійні культури учетверо дешевше за ринкову вартість.

Завдана ними шкода лише в цих чотирьох епізодах склала майже пів мільярда гривень.

Наразі відомо, що Андрій Довбенко переховується за кордоном. Колеги з «Центру протидії корупції» пишуть, що є інформація про його перебування в Лондоні.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що у НАБУ з’явилися нові підозрювані у справі щодо корупційної схеми з незаконної торгівлі арештованим майном, переданим в управління АРМА.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір