Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовців Одеської митниці підозрюють в розкраданні сотень мільйонів гривень

Керівництво Одеської митниці викрили на розкраданні сотень мільйонів гривень на експорті українського зерна, повідомили в БЕБ. До схеми причетні понад 10 посадовців.

Детективи Бюро економічної безпеки встановили причетність до схем експорту понад 370 приватних компаній та працівників Державної митної служби України.

​​В межах розслідування БЕБ спільно з СБУ провели 30 обшуків у адміністративних приміщеннях Держмитслужби, Одеської митниці та митних на постах «Чорноморськ-порт», «Південний порт», «Одеса-порт» ДМС та за місцем проживання службових осіб Держмитслужби.

Пресслужба БЕБ повідомляє, що обшуки проводилися у межах розслідування масштабної схеми з ухилення від сплати податку в особливо великих розмірах при експорті зерна.

Відомо, що в період з серпня по вересень 2022 року компанії вивезли з України понад 1 млн тонн зерна сумнівного походження. Схему реалізовували через потужності зернових терміналів в Чорноморському, Південному та Одеському портах.

Правоохоронці нарахували збитків на 5,2 млрд грн. Зафіксоване також недекларування доходу від згаданих експортних операцій у вигляді несплати податку на прибуток.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір