Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

​​Одеська адвокатка, затримана НАБУ, визнала свою провину

Спеціалізована антикорупційна прокуратура уклала угоду з адвокаткою з Одеси Анною Беліогло. Вона визнала свою провину у підбурюванні до надання хабаря  судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі.

Про це повідомляють журналісти видання «Слово і діло» з посиланням на рішення Вищого антикорупційного суду. 

В матеріалах справи вказано, що до ВАКС надійшла угода про визнання винуватості Беліогло, укладена між нею та САП 20 січня 2023 року. Адвокатку звинувачують у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 369-2 КК України. 

Затримали Беліогло детективи НАБУ у вересні. За даними слідства адвокатка обіцяла своєму підзахисному, що за 1 700 доларів буде скасована постанова суду про притягнення його до адміністративної відповідальності. Мова йшла про скасування рішення про накладання штрафу в розмірі 17 000 грн за водіння у нетверезому стані.

Разом з Беліогло було затримано помічника судді Юрія Романенка, який обіцяв за 1 500 доларів повпливати на рішення судді. Наразі він також висловив бажання піти на угоду зі слідством та визнати свою провину у зловживанні впливом. 
В грудні ми писали, що НАБУ завершило розслідування і справу передано на розгляд ВАКС.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір