Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двоє одеських нардепів придбали собі дорогі авто під час війни

Поки вся країна скидається на потреби ЗСУ, двоє одеських нардепів тішать себе новими машинами. Журналісти bihus.info показали, якими новими автівками обзавелися Артем Дмитрук та Анатолій Урбанський під час війни.

Після повномасштабного вторгнення колишній депутат від «Слуга Народу» Артем Дмитрук кардинально змінив риторику – зробився ярим патріотом України та начебто почав допомагати Збройним силам України. У соцмережах він поширює інформацію, що передає автівки для військових.

В липні 2022 року, у своїх «кращих традиціях», нардеп вирішив хайпонути на цьому.  Він опублікував допис про продаж чи обмін своєї «Копійки» (ВАЗ 2101) 1974 року випуску в оригінальному стані. Депутат стверджував, що це унікальне авто. Полягала унікальність транспортного засобу, на його думку, в тому, що цифри на номерному знаку ВН 1794 ОТ – рік заснування міста Одеси. Проте, це тільки це вчергове показало, що Дмитрук залишається проросійським політиком та продовжує публічно підтримувати маркери, нав’язані рф. 

Коштом «декомунізації» свого автопарку він нібито хотів допомогти військовим з машиною. Але чомусь вирішив продати саме радянський мотлох.

Все б нічого, але журналісти виявили, що водночас Дмитрук «катається» на значно цікавішому і коштовному авто. «Спалився» нардеп цьогоріч двічі. Спочатку журналісти зафіксували, що він їздить на Audi A8 теж з «блатними» номерами 1794. Звісно ж ця Audi не була задекларована. В декларації нардепа зазначилася інша Audi.

А коли Дмитрук вітав з новорічними святами свою аудиторію у Instagram, журналісти помітили вже інше авто. Робив він це з салону автомобіля Land Rover Range Rover четвертого покоління. Такі вироблялися з 2012 по 2021 рік. Найдешевший такий автомобіль на вторинному ринку коштує від $35 000 (1,3 млн грн).

Натомість інший нардеп від партії «За Майбутнє» Анатолій Урбанський раніше приїздив до Верховної Ради на Range Rover Autobiography 2019-го року, оформленому на його дружину. Але нещодавно, 7 січня 2023 року, на неї було оформлено новенький Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го року. Коштує таке авто від $216 000, тобто майже 8 млн грн. 

Нагадаємо, що з березня 2022 року через воєнний стан в Україні депутатам та чиновникам дозволено не подавати до НАЗК свої декларації про доходи. І, схоже, що цим вирішили скористатися недоброчесні посадовці, яким, здається, байдуже на війну та величезні втрати серед військових та цивільних. 

Про Одеських депутатів дивіться в відео з 18:04. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір