Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі затримали помічника судді: «попереджав» підозрюваних про обшуки

СБУ та поліція затримали посадовця одного із судів Одеси. За даними слідства він за гроші «попереджав» кримінальників про заплановані обшуки.

В пресслужбі Служби безпеки України наголошують, що правоохоронці запобігли масштабному витоку інформації з обмеженим доступом в одному з районних судів Одеси. Судячи з фото, опублікованих пресслужбою, мова йде про Суворовський районний суд. 

Наразі відомо про затримання помічника судді, який продавав закриті дані та інформацію про здійснення процесуальних заходів правоохоронцями. Зауважимо, що дозволи на ці слідчі дії правоохоронцям надають слідчі судді.

Затриманий помічник за гроші пропонував фігурантам кримінальних проваджень завчасно попереджати їх про дії правоохоронців, у тому числі проведення обшуків. Завдяки його «зливам» зловмисники могли заздалегідь знищувати докази своїх злочинів і переховуватись від правосуддя.

В СБУ повідомили, що серед основних клієнтів були учасники організованих злочинних угруповань, щодо яких тривають розслідування.

За даними слідства, вартість таких «послуг» становила від 100 до 1 тис. дол. Сума залежала від важливості справи і термінів проведення слідчих дій.

За даними слідства, помічник отримував інформацію ще до прийняття рішення і видачі дозволу суддею. Він дізнавався про все одразу, як правоохоронці надсилали клопотання до суду. Вже тоді затриманий мав змогу почати «торгуватися». 

Слідчим вдалося задокументувати процес злочину і затримати організатора. Сталося це під час спроби передачі закритих відомостей. Після цього йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). За свої дії він може сісти до в’язниці на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір