Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині ветеринар попався на хабарі

Правоохоронці з Білгород-Дністровського повідомили про підозру завідувачу одного з пунктів ветеринарної медицини. Він вимагав та отримав гроші з власника корів. Чоловік погрожував затягуванням реєстрації тварин.

Фермер з Білгород-Дністровського району заявив до поліції, що керівник ветеринарної дільниці з його ОТГ вимагав від нього по 1 тис. грн за реєстрацію великої рогатої худоби. Загалом чоловік хотів зареєструвати 10 голів, вирощеної ним худоби. Коли він звернувся до завідувача ветеринарної установи, той висунув йому вимогу про сплату 10 тис. грн. 

Ветеринар заявив, що гроші фермер має заплатити за прискорення процедури реєстрації корів. Мовляв, що швидко проведе огляд та засвідчить відповідність даних про тварин. Обіцяв не чинити перешкоди в реєстрації, переміщенні та отриманні паспортів на них. При цьому погрожував ускладнити та затягнути на пів року процедуру, якщо господар не погодиться дати хабар. 

В поліції повідомляють, що встановили факт злочинних дій з боку 45-річного посадовця. Після отримання 10 тис. грн чоловіка затримали. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

«Фігуранта затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання коштів в одному з кафе районного центру. На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили чоловіку про підозру у проханні надати вигоду для себе та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням службового становища. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України і карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч (від 17000 до 68000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – зазначили в пресслужбі поліції.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір