Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі затримали керівника митної лабораторії – йому «світить» 10 років з конфіскацією

Слідчі Національної поліції в Одеській області спільно з Службою безпеки України викрили на корупції начальника одеського управління експертиз та досліджень спеціалізованої лабораторії Держмитслужби.

Правоохоронці встановили, що посадовець налагодив механізм систематичного «заробітку» грошей з бізнесменів. Він обіцяв імпортерам не створювати перешкод під час досліджень якості товарів, які ввозяться в Україну. Також «гарантував» зробити «прискорений» процес оформлення документації з позитивними висновками експертизи. Тобто за гроші дозволяв ввозити в країну будь-що.

За кожне дослідження посадовець вимагав по 300 доларів. При цьому компанія повинна була завчасно повідомляти про направлення зразків до лабораторії.

За даними Офісу генерального прокурора, посадовець «попався», коли вимагав у представника підприємства 600 доларів за проведення лабораторних досліджень зразків бренді-спирту з Республіки Молдова. Правоохоронці затримали посадовця  на робочому місці безпосередньо під час одержання чергової частини коштів.

Наразі підозрюваному повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Також йому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з відстороненням від посади. Співробітникам СБУ вдалося задокументувати численні факти одержання хабарів. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір