Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Програли апеляцію ВАКС: Ексголова Кілійської РДА зі спільницею відправилися за ґрати

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок та визнала винним колишнього голову Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грєкова та колишню головну спеціалістку цієї РДА Тетяну Волкову. Обох прямо з зали суду відправили на за ґрати.

Сьогодні, 6 березня, Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та залишила без змін вирок колег з ВАКС від 17.10.2022 року. Згідно з цим вироком колишнього голову Кілійської РДА Одеської області Віталія Грєкова та головну спеціалістку цієї адміністрації Тетяну Волкову визнано винними у вимаганні та одержанні 2 300 доларів США хабаря. Гроші вимагали за погодження документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вилківської міської ради Одеської області.

«Відповідно до вироку осіб визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна», – повідомили в пресслужбі САП.

Грекова і Волкову взято під варту прямо в залі суду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Віктор Грєков очолив Кілійську РДА в серпні 2015 року. Волкова ж обіймала посаду головного спеціаліста відділу агропромислового розвитку в РДА. На початку 2017 року вони вступили в змову з метою отримання наживи від підприємця. Вимагали й отримали від нього $ 2000 за оформлення документів щодо оренди земельної ділянки (2 га) на території Вилківської міської ради Одеської області.

В березні 2017 року Волкова повідомила представнику підприємця, що він має надати гроші за погодження документів на ділянку. Стверджувала, що цю вимогу висунув голова РДА Грєков. Того ж дня юрист передав чиновниці перший транш – половину суми.

За два місяці, коли підприємець мав отримати документи, Волкова нагадала йому, що він не сплатив голові РДА всю суму та додала, що їй особисто необхідно надати ще $ 300 за посередництво. Через кілька днів чоловік приніс гроші Волковій. Того ж дня вона передала частину суми ($ 500) Віктору Грєкову в будівлі райадміністрації. Ще $ 800 вона залишила собі.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

  1. […] Програли апеляцію ВАКС: Ексголова Кілійської РДА зі сп…Автор: Катерина МаденсАпеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок та визнала винним колишнього голову Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грєкова та колишню головну спеціалістку цієї… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір