Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Доїли» наркоторговців: Корумпованим одеським поліцейським загрожує до 12 років ув’язнення

В Одесі затримали, відсторонили від посад та відправили до СІЗО двох поліцейських. За даними прокуратури й ДБР, затримані налагодили схему поборів та крадіжок в осіб, підозрюваних в торгівлі наркотиками. До схеми були залучені також колишній поліцейський, керівник та працівник поштового відділення. 

В ДБР розповіли, що викрили поліцейських, які вистежували торгівців наркотиками й, замість затримання, забирали у них гроші. Слідчі вважають, що угрупування «заробило» злочинним шляхом близько 4,6 мільйона гривень. 

«Правоохоронці, які товаришували з керівником та працівником одного з одеських поштових відділень, отримували від них «наведення» щодо клієнтів, які можуть отримувати у поштових відправленнях наркотики. Після отримання посилки громадянина на виході вже чекали правоохоронці», – йдеться в повідомленні. 

У своїх жертв підозрювані вимагали гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності. Вимагали зазвичай близько 10 тисяч доларів з особи. Жертви не завжди були причетними до наркоторгівлі особами. Іноді гроші вимагали у тих, хто отримував в посилках не наркотики, а звичайні електронні сигарети. В таких випадках правоохоронці погрожували, що все одно зможуть організувати їх покарання за розповсюдження наркотиків.

Деяких жертв ловили не під поштовим відділенням, а «вели» до оселі і там влаштовували незаконний обшук, вимагаючи хабаря. В одному з випадку, не обмежившись хабарем, підозрювані ще й пограбували жертву, вкравши близько 100 тисяч доларів США, вважають слідчі. 

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури, мова йде про двох оперуповноважених одного із районних управлінь одеської поліції. Їм, а також спільнику – колишньому поліцейському повідомлено про підозру за фактом корупції, вимагання, незаконного проникнення у житло з проведенням обшуків, затримання та крадіжки. 

«Так, без оформлення процесуальних документів вони затримували громадян під час отримання посилок з нібито наркотиками у поштових відділеннях та вимагали від них або їхніх родичів кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності. У такий спосіб один зі спільників одержав 40 тис. грн хабаря від фігуранта кримінального провадження у справі щодо незаконного обігу наркотичних засобів. Також ділки заробили 64 тис. грн після незаконного затримання двох громадян, яких протягом двох годин тримали в автомобілі та вимагали гроші за не притягнення до відповідальності за нібито зберігання наркотиків», – зазначають в пресслужбі прокуратури.  

Проникнувши до помешкання однієї зі своїх жертв, угрупування вимагало 10 тисяч доларів, погрожуючи застосувати фізичну силу та запроторити жертву за ґрати. Власник квартири віддав зловмисникам 400 тисяч гривень та криптовалюту 1451 USDТ. Не обмежившись цим, у жертви вкрали ще 97 тис. дол США, розповідають в прокуратурі.

Також слідчі вважають, що для конспірації підозрювані пересувались автомобілями на підвісних номерних знаках, а злочинні кошти переказували на рахунок родички одного з фігурантів. За скоєне підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення. Питання щодо запобіжного заходу колишньому поліцейському вирішується, ведеться слідство.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір