Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Гроші не пахнуть: На Одещині комунальників звинувачують в розтраті при купівлі спецмашини

Правоохоронці повідомляють, що викрили розтрату 1 мільйона гривень на закупівлі спецмашини для очистки каналізації. Службовим особам одного з комунальних підприємств міста Білгорода-Дністровського повідомили про підозру. 

В пресслужбі Одеської обласної прокуратури повідомляють, що закупівля спецмашини відбувалася в межах Цільової програми «Питна вода міста Білгорода-Дністровського на 2021-2023 роки». Комунальники придбали транспортний засіб в порушення процедури закупівлі. Керівник КП спільно з менеджером із закупівель уклав із ФОПом договір на 2 800 000 гривень. Купували спеціалізовану машину для гідродинамічної промивки та очистки каналізаційних колекторів у поєднанні з асенізаційною машиною марки «MAN» 1997 року випуску.

Наша редакція з’ясувала, що мова йде про закупівлю проведену КП «Білгород-Дністровськводоканал» в грудні 2022 року. Постачальником обрали підприємця Касперовича Сергія Івановича.

В прокуратурі стверджують, що спільники завищили вартість спецмашини та навмисно занизили технічні вимоги й характеристики. Згідно з річним планом закупівель на 2022 рік КП «Білгород-Дністровськводоканал» планувалось придбати автомобіль 2010 року виготовлення. Обладнання, яке мало бути встановлено на ньому повинно було бути новим та з заводською гарантією.

«Такими протиправними діями службовці здійснили розтрату коштів місцевого бюджету на майже мільйон гривень, чим спричинили шкоду державі в особливо великих розмірах. Наразі за клопотанням прокурора керівник підприємства перебуває під вартою, а його спільниця – під домашнім арештом, також службовців відсторонено від займаних посад», – повідомила пресслужба прокуратури.

Зазначимо, що Сергій Касперович також володіє фірмою ТОВ «Бласт і Ко», яка регулярно отримує підряди від різних установ та здебільшого спеціалізується на чищенні каналізацій та вивезенні сміття.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір