Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Судове засідання у справі про купівлю за завищеною ціною будівлі колишнього заводу КРАЯН перенесене через неявку окремих адвокатів та обвинувачених. Про те, що засідання у справі, обвинувачуваним в якій є одеський міський голова Геннадій Труханов, не відбулося, повідомляє «Суспільне» з посиланням на Центрі протидії корупції. 

Вищій антикорупційний суд досі не розпочав розгляд справи. Така ситуація складається з 2021 року, коли був скасований виправдальний вирок Труханову. Як зазначають у Центрі протидії корупції, починаючи з 2021 року суд призначив близько 35 судових засідань, проте провести не змогли навіть підготовче.

До суду не прибули двоє адвокатів-захисників, які були зайняті в іншому процесі, третій адвокат-захисник, який вважає Київ небезпечним місцем у зв’язку з воєнним станом, обвинувачені Труханов, Василь Шкрябай та Павло Вугельман. 

Мер Одеси проігнорував суд, поїхавши у відрядження до Японії на 10 днів, лишив виконувати обов’язки міського голови Дмитра Жемана. Шкрябай та Вугельман нібито не приїхали до Києва, оскільки думали, що зможуть взяти участь у засіданні в онлайн-режимі. Не зрозуміло, що навело їх на такі думки, адже таку можливість для цієї справи скасували у 2021 році. 

Зазначається, що прокуратура просила суд визнати причини неявки фігурантів і їхніх захисників неповажними та застосувати санкції. Проте, головуючий суддя зазначив, що це вже неодноразово робили і ніяких результатів це не дало. Фігурантів навіть штрафували за неявку, та це жодним чином не допомогло. Визначитися з поважністю причин неявки обвинувачених та їхніх адвокатів суд планує протягом наступного засідання. Воно заплановане на 4 квітня.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір