Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині судитимуть лісоруба за спробу підкупу поліцейських

В Подільському районі патрульні затримали 26-річного місцевого жителя за незаконною вирубкою дерев. Аби уникнути покарання, чоловік намагався відкупитися від поліцейських. Тепер він постане перед судом та понесе відповідальність ще й за пропозицію та надання неправомірної вигоди. 

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції Одеської області.

Все сталося в лісозахисній смузі за межами села Покровка Подільського району. Група реагування патрульної поліції помітила чоловіка, який вже спиляв декілька кленів та підготував їх для перевезення. Дозволу на вирубку у нього не було.

Поліцейські пояснили, що за незаконну вирубку дерев правопорушнику загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність. У відповідь на це, він запропонував правоохоронцям хабаря, але отримав відмову. Попри відмову правоохоронців, чоловік поклав 3000 гривень в службовому автомобілі.

Поліцейські одразу викликали слідчо-оперативну групу. Останніми на місці було вилучено гроші, бензопилу та дерева. Їх було використано як речові докази. 

Слідчі Подільського управління поліції вже завершили розслідування. Правопорушнику висунуто звинувачення за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція та надання хабаря службовій особі). Тепер йому загрожує покарання у вигляді штрафу від  17 000 до 23 800 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

«Крім того, громадянин відповідатиме за незаконну порубку дерев згідно з ч. 1 ст. 65 КУпАП, за що на нього може бути накладений штраф в розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 1020 гривень)», – повідомили правоохоронці.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір