Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі водій пропонував лікарям хабар за вбивство збитої ним собаки

Водій, який навмисно переїхав собаку автівкою, спробував дати лікарям хабаря за вбивство постраждалої тварини. 

Нещодавно мережею було поширене відео, на якому водій в Одесі навмисно переїжджає собаку автівкою. Відео одразу ж викликало резонанс в суспільстві, а поліція відкрила кримінальну справу. Виявилося, що водій після цього пропонував співробітникам ветлікарні 30 000 гривень, аби вони припинили лікування тварини й приспали її.

Про це стало відомо з заяви громадській організації URSA.

Історія почалася 14 березня, коли мешканці одного з ЖК в Одесі виклали відеозапис того, як водій Mercedes-Benz 250 CDI з номером ВН5959IP умисно переїхав собаку на прізвисько Чернушка та втік. Тварина вже давно оселилася у дворі житлового комплексу, а місцеві жителі її підгодовували. Після інциденту собака дивом вижила. 

Місцеві мешканці та активісти зібрали кошти і доставили Чернушку до ветлікарні.

В організації URSA розповідають, що за кермом Mercedes-Benz перебував Хоан Ван Мінь з В’єтнаму. Небайдужим людям вдалося «вибити» 6000 грн з водія на лікування тварини. Однак факт злочину нікуди не дівся і поліція відкрила кримінальне провадження стосовно Нгуен Тхі Хань, на котру зареєстровано автомобіль. Ймовірно, це матір водія.

Після цього, за даними активістів, водій спробував підкупити співробітників ветлікарні, аби ті приспали собаку. Чоловік запропонував лікарям близько 30 000 гривень, аби вони «тихесенько» вбили собаку. 

«Наші юристи зв’язались із кураторкою Чернушки та надали необхідні консультації. А коли справу буде передано до суду, надамо й адвокатський супровід! Хоан Ван Мінь вже найняв собі адвоката, тож буде намагатися вийти сухим із води», – йдеться у заяві URSA.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір