Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині мопедист на підпитку намагався дати хабаря патрульним

В Ізмаїлі патрульні затримали нетверезого чоловіка на мопеді. Він намагався дати хабаря правоохоронцям. Тепер його притягнуть до відповідальності не лише за адміністративне правопорушення, а й за кримінальне. Адміністративні матеріали та обвинувальний акт вже скеровані до суду.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП Одеської області. 

Патрульні відділення поліції з Ізмаїлу звернули увагу на водія, який був без засобів індивідуального захисту. Зупинивши його, правоохоронці помітили у нього явні ознаки сп’яніння. Це підтвердили й результати тесту, проведеного на місці за допомогою алкотестера.

В результаті копи з’ясували, що 49-річний житель Кілійської ОТГ в стані алкогольного сп’яніння сів за кермо мопеда, бо хотів потрапити додому після застілля з друзями. Однак чоловік почав пропонувати правоохоронцям гроші, аби його не притягували до відповідальності. Поліцейські нагадали йому про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря службовій особі, однак водій продовжив наполягати на своєму. Тож правоохоронцям довелося викликати слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії.

«Відносно кермувальника поліцейські склали протоколи, передбачені ч. 5 ст. 121 (за порушення правил користування мотошоломами) та ч. 1 ст. 130 (за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою дані статті, – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік», – зазначили в поліції.

Також слідчі висунули чоловіку обвинувачення за пропозицію надати неправомірну вигоду патрульним. Тепер йому також загрожує покарання у вигляді додаткового штрафу від 17000 – 68000 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. Справу вже передано до суду.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір