Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в привласненні бюджетних коштів

Правоохоронці підозрюють чиновників КП Білгород-Дністровське міське управління капітального будівництва та Міського центру «Благоустрій» в привласненні бюджетних коштів під час виконання робіт, які замовляли у підприємиці Ніни Назарової. 

Поліцейські звернулися до суду, щоб отримати доступ до речей та документів, що можуть біти використані, як докази. Суд доступ дозволив. Про це відомо з тексту судової ухвали, оприлюдненої 30 березня. 

Як випливає з тексту ухвали, правоохоронців зацікавили такі роботи, як: 

За даними слідства, до актів форми № КБ-2в підрядник вносив неправдиві відомості щодо об`єму та видів виконаних робіт, які фактично не виконувались. Окрім того, правоохоронці вважають, що до актів були внесені відомості щодо матеріалів, вартість яких завищено в 1,5-2 рази, та які фактично не використовувались під час будівництва. 

В межах слідства було призначено будівельно-технічні експертизи по вказаних вище об’єктах. І експерт подав клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для виконання експертиз. 

«Вказані документи знаходяться у володінні уповноважених осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_4 та є можливість безповоротно їх змінити або знищити. З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації вважаю, що розгляд клопотання необхідно проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходиться ця інформація», – йдеться в ухвали. 

Зазначимо, що за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro, КП Білгород-Дністровське міське управління капітального будівництва та Міський центр «Благоустрій» уклали з Ніною Назаровою 44 договори на 8,5 мільйона гривень. 

У 2022 році в жовтні та грудні підприємиця підписала договори, згідно з якими до кінця року (тобто за 2-3 місяці) зобов’язалася виконати поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Грецька та поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Миколаївської (від вулиці Московської до вулиці Свято-Георгіївської) загальною вартістю близько 3 мільйони гривень.  

Судячи з документів, які підприємиця надала на тендери, виконати обидва договори вона збиралася силами 4 працівників, не залучаючи субпідрядників. Судячи з наказів, які підприємиця подавала на різні торги, її персонал з необхідною кваліфікацією та досвідом змінював кваліфікацію відповідно до вимог тендера.

Раніше ми повідомляли, що в поліції розповіли про подробиці справи злочинної групи розкрадачів бюджету.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

5 коментарів

  1. […] Справа, яку розслідують вже шостий рік і підозрюваним в якій є Асламбєк Ярічев, стосується ексголови Суворовського району Одеси Олександра Олександрочкіна та його заступника Олександра Ляшенко. За даними слідства вони  спільно з директорами приватних будівельних фірм розтратили більш ніж 250 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт установ житлового фонду Одеси. Раніше повідомлялося, що чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в пр… […]

  2. […] «У 2015 році міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Південний». Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту «Південний» є державною власністю та перебуває у користуванні «АМПУ» і право на збори належить виключно державному підприємству. Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад 30 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз», – повідомляли в САП у лютому минулого року. Раніше повідомлялося, що чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в пр…. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір