Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В поліції розповіли про подробиці справи злочинної групи розкрадачів бюджету

Особам, яких звинувачують у розкраданні обласного бюджету та підробці документів, загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Нагадаємо, мова йде про директора державного підприємства, керівника одного з департаментів Одеської обласної держадміністрації та ще двох осіб, яким раніше було повідомлено про підозру

Відділ комунікації ГУНП в Одеській області розповів про подробиці справи. За даними поліції, у КЗ «Одеський обласний ліцей № 6 Одеської обласної ради» ФОП, підконтрольний організаторам схеми, з допомогою спільників виконав частину взятих на себе зобов’язань та організував виготовлення завідомо неправдивих облікових документів. В документах підприємець-підрядник, за даними слідства, завищив обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, використаних будівельних матеріалів і виробів більше ніж на 175 тисяч гривень.

У Барабойському психоневрологічному будинку-інтернаті здійснили аналогічну оборудку. На цьому будівництві вони привласнили майже 160 тисяч гривень, вважають в поліції. 

Ані в повідомленні поліції, а ні в повідомленні прокуратури не йде мова про обрання особам, які отримали підозри, запобіжного заходу або про відсторонення від посади. 

«На підставі зібраних правоохоронцями доказів організатору злочинної оборудки та трьом його спільникам повідомили про підозру в організації та пособництві у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно (ч.ч. 3 та 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України), а також в організації підроблення та підробленні офіційних документів, які видаються, посвідчується фізичною особою-підприємцем і які надають права з метою використання їх підроблювачем чи іншою особою, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, й у використанні завідомо підроблених документів (ч.ч. 3 та 4 ст. 358 того ж кодексу)», – повідомляють в поліції. 

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня під час отримання хабаря затримали чиновника районної адміністрації міста Одеси. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір