Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Створили злочинну групу і розкрадали бюджетні гроші: Прокуратура повідомила про вручення підозр

Директора державного підприємства, керівника одного з Департаментів Одеської обласної держадміністрації та ще двох осіб підозрюють в створенні злочинної групи та розкраданні коштів обласного бюджету. Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

В прокуратурі стверджують, що викрили схему розкрадання коштів на ремонтно-будівельних роботах. Наразі повідомлено про підозру організатору злочинної схеми та трьом його співучасникам за фактом заволодіння бюджетними коштами, йдеться в повідомленні. Дії цих осіб кваліфікували за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч.ч. 3,4 ст. 358 КК України. 

За даними слідства, директор одного з держпідприємств розробив злочину схему з розкрадання коштів обласного бюджету, які виділяються комунальним закладам для проведення ремонтних робіт. Щоб реалізувати цю схему, чоловік залучив керівника одного з Департаментів Одеської обласної держадміністрації та двох своїх знайомих. Крім того, для укладення договорів підряду він задіяв підконтрольного підрядника.

«Створивши видимість легітимності своїх дій, спільники заволоділи бюджетними коштами, шляхом підроблення та підписання актів приймання виконаних будівельних робіт покрівлі спального корпусу КЗ «Одеський обласний ліцей № 6 Одеської обласної ради» та ремонтно-будівельних робіт приміщень Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату», – йдеться в повідомленні. 

В прокуратурі вважають, що діями підозрюваних державі завдано майже 400 тис. грн шкоди. 

Ремонтні роботи в приміщеннях Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату, за даними порталі Прозорро, виконував ФОП Ярослав Петренко. На момент укладання договору на майже півтора мільйона гривень цей підприємець працював трохи більше 4 місяців. Його попередній досвід роботи складався з продажу різних дрібничок замовникам, підпорядкованим облраді. 

На момент публікації про викриття схеми, вирішувалося питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

  1. […] Створили злочинну групу і розкрадали бюджетні гроші: П…Автор: Олена КравченкоДиректора державного підприємства, керівника одного з Департаментів Одеської обласної держадміністрації та ще двох осіб підозрюють в створенні злочинної групи та розкраданні коштів обласного бюджету. Про… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір