Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Шахрайство із землями заповідника: Чиновника судитимуть, спільники у розшуку

Колишнього керівника Кілійської районної державної адміністрації Вячеслава Семенюка судитимуть за те, що він виділяв землі родичам і знайомим під дачне будівництво. За даними правоохоронців, чиновник разом зі знайомими утворив організоване злочинне угрупування, що завдало державі збитки у розмірі 9 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Експосадовцю інкримінують зловживання службовим становищем та шахрайство.

Правоохоронці встановили, що екскерівник РДА діяв як співорганізатор у складі групи з трьох осіб. Вони передали у приватну власність близьким особам 28 земельних ділянок, розташованих у межах Дунайського біосферного заповідника.

Організатор злочинного угрупування забезпечував незаконне внесення інформації до Державного земельного кадастру, взаємодіяв із землевпорядниками, які виготовляли документи для безплатної її приватизації.

Після цього інша особа знаходила людей на яких тимчасово оформлювали ділянки. Від їхнього імені подавалися звернення, а колишній голова РДА підписував рішення щодо передачі земель. Однак особи отримували землю лише формально і фактично не розпоряджалися нею.

«Таким чином у 2020-2021 роках, створюючи вигляд безоплатної приватизації земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва, передали землі 28 фізичним особам — близьким родичам та знайомим. На підставі неправомірного рішення на той час голови РДА було відчужено 28 тисяч квадратних метрів землі природно-заповідного фонду на загальну суму понад дев’ять мільйонів гривень», – зазначають в поліції.

Одеською обласною прокуратурою вже направлено до суду обвинувальний акт відносно Вячеслава Семенюка. Його судитимуть за вчинення таких злочинів:

  • ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), 
  • ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також відомо, що іншому співорганізатору та ще одному учасникові ОЗГ у березні повідомили підозру. Їх обох оголошено у розшук.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір