Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нові тарифи на паркування в Одесі визнано протиправними

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Олена Скупінська визнала протиправним та нечинним рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради щодо підвищення тарифів на паркування. Про це стало відомо з рішення, опублікованого в судовому реєстрі.

Позов проти Одеського виконкому подав член громадської спілки «Асоціація автомобілістів Одеської області» Сергій Степовик, який є головою координаційного комітету. Він звернувся до суду з проханням визнати протиправним підвищення вартості паркування в центрі міста з 5 до 20 гривень. 

Тариф на послуги з користування майданчиками для платного паркування має бути визначено окремо для відведених майданчиків для паркування, окремо для спеціально обладнаних майданчиків для паркування, наполягав заявник і суд з цим погодився. 

Також заявник вказував на необґрунтованість зменшення кількості майданчиків з 1409 до 70 для розрахунку тарифу при відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування про визначення майданчиків для паркування платними. Суд вирішив, що прийняття розрахунку тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів у місті Одесі із застосуванням техніко-економічних показників 70 майданчиків для паркування без наявності відповідного рішення про визначення майданчиків для платного паркування транспортних засобів у м.Одеса не може вважатись обґрунтованим, та, відповідно, рішення про затвердження таких тарифів правомірним.

Нагадаємо, що рішення про підняття тарифів було прийняте членами виконкому в липні 2022 року. Розрахунок тарифів робила ТОВ «НВЦ «Економінформ» на замовлення КП «Одестранспарксервіс». Згідно з документами, вартість однієї години паркування становила 21,72 грн за паркомісце. Однак чиновники вирішили зупинитися на 20 грн/год. 

Метою підняття тарифів було створення умов для якісного надання послуг шляхом підняття ціни до ринкового та економічно обґрунтованого рівня.

Зауважимо, що «Асоціація автомобілістів Одеської області» багато років отримувала від мерії в оренду стоянки та парковки. Громадська спілка заробляла на них, передаючи містянам ці місця для паркування вже на своїх умовах. В середньому місце на таких стоянках по місту коштує 1000 грн на місяць. 

Крім того, керівник громадської спілки «Асоціація автомобілістів Одеської області» Сергій Степовик є членом «Української морської партії Сергія Ківалова».

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір