Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ розшукує свого «викривача» та його п’ятьох спільників

НАБУ оголосило у розшук сімох осіб, яких підозрюють у справі щодо махінацій з майном ФДМУ. Детективи вважають, що ці особи створили злочинну організацію та заволоділи коштами АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Як ми повідомляли раніше, мова йде про збитки на понад пів мільярда гривень. Очолював угрупування ексголова ФДМУ, який тричі виступав викривачем, подаючи заяви до антикорупційного бюро. Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні щодо розкрадань в Фонді державного майна. Всі вони входять до складу злочинної організації, яка причетна до заволодіння понад пів мільярда гривень коштів АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». 

Перелік розшукуваних НАБУ осіб:

  • Сенниченко Дмитро Володимирович, 08.12.1973 року народження.

За даними слідства, очільником угруповання є ексголова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко. В бюро зауважили, що він тричі виступав викривачем корупції, подаючи заяви до НАБУ. 

«Насправді ж він усував «конкурентів» на підприємствах зі сфери ФДМУ, аби заробляти могла лише підконтрольна злочинній організації компанія», – заявили в НАБУ.

Як повідомляли в САП, з листопада 2019 по березень 2020 року голова ФДМУ створив злочинну організацію для встановлення контролю над найважливішими об’єктами управління у добувній, переробній, паливно-енергетичній та інших галузях економіки держави.

  • Гмирін Андрій Анатолійович, 25.10.1983 року народження. 

В ЗМІ його називають «смотрящім» за податковою та автором податкової реформи. З 2007 року працював у фіскальних і правоохоронних органах. Зокрема в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС, службі по боротьбі з економічними злочинами при МВС, в Податковій міліції. З 2015 по 2017 роки Гмирін працював у ФДМУ, в тому числі на посаді помічника керівника.

  • Присяжнюк Павло Васильович, 27.11.1978 року народження. 

Власник LLC aim Partners або ТОВ «АІМ Партнерс». Його чеська компанія EPI Group продає концентрати титанової сировини Об’єднаній гірничо-хімічній компанії (ОГХК). В розслідуванні видання «Обрій» вказується, що EPI Group Присяжнюка  викуповує продукцію ОГХК через іншу компанію з Чехії під назвою Belanto, яка вже раніше поставляла ільменіт Іршанського ГЗК ОГХК в Крим і співпрацювала з компанією ВСМПО «Авісма» з Російської Федерації.

  • Парсентьєв Микола Миколайович, 18.05.1952 року народження

Був виконуючим обов’язки голови правління АТ «Одеський припортовий завод» у 2020 році. Призначено його було Кабміном за пропозицією Фонду державного майна.

Зауважимо, що з 2010 по 2015 рік він керував ТОВ «Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України» (спільне підприємство НАК «Нафтогаз України» і російського «Газпрому»). 

  • Горбуненко Олександр Ігорович, 08.04.1986 року народження
  • Колот Володимир Васильович, 07.07.1979 року народження

Обидва є власниками ТОВ «Агро газ трейдінг». Окрім справи НАБУ, вони фігурували у кримінальному провадженні щодо ухиляння від сплати податків, привласнення майна і фіктивної діяльності. Крім того, у них є фірми «Міжнародні Інформтехнології­», «Автобанк» та ін.

  • Сомов Артур Юлійович, 04.12.1970 року народження

Був тимчасово виконуючим обов’язки АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що ОПЗ став жертвою злочинного угрупування. Наприкінці березня стало відомо, що 10 осіб отримали підозри від НАБУ. Стараннями злочинного угрупування з травня 2020 по жовтень 2021 року АТ «ОПЗ» втратило 390 970 234,42 грн, в той час, як АТ «ОГХК» зазнало збитків на суму 118 337 425,81 грн.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір