Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двом підозрюваним в участі в злочинному угрупуванні під керівництвом ексголови ФМДУ обрали запобіжні заходи

ВАКС обрав запобіжні заходи двом ймовірним учасникам злочинного угрупування, яке очолював колишній Голова Фонду держмайна. Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Нагадаємо, раніше САП і НАБУ повідомили, що викрили злочинне угрупування на чолі з колишнім Головою Фонду держмайна. За даними правоохоронців, посадовець керував угрупуванням, яке заволоділо понад 500 млн гривень коштів держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».  

24 березня слідчій суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому раднику голови ФДМУ, частково задовольнивши клопотання правоохоронців. Суддя застосував до цього підозрюваного тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави.

Якщо колишній радник голови ФДМУ внесе заставу, на нього буде покладено зобов’язання: 

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні:
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії запобіжного заходу – до 20.05.2023 включно.

Також ВАКС обрав запобіжний захід одному з  колишніх виконувачів обов’язків директора «Одеського припортового заводу». Як повідомили в САП, суддя відмовив у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді 5 904 800 грн застави. Також суд поклав на особу низку процесуальних обов’язків.

З таким рішенням суду прокурор не погодився і планує оскаржувати рішення в Апеляційній палаті ВАКС. 

Тим часом в НАБУ опублікували схему розкрадання коштів ймовірними учасниками злочинного угрупування та розповіли про деталі, пов’язані з Одеським припортовим заводом. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір