Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа КРАЯНу: Одного з фігурантів судитимуть окремо

Вищий антикорупційний суд вирішив відокремити справу щодо одного з обвинувачуваних в справі про розкрадання грошей при купівлі будівлі заводу «КРАЯН». 

Згідно з рішенням від 4 квітня, ВАКС виділив в окреме провадження матеріали відносно Ігоря Кравченка, який проходить по справі як представник офшорної британської компанії «Valton Group LP». За даними слідства він є адвокатом, який отримав фіктивну довіреність від британської фірми, через яку було продано майно заводу.

Разом матеріалами Кравченка було виділене в окреме судове провадження і матеріали щодо ТОВ «Девелопмент Еліт», яка фігурує в схемі як компанія-власниця будівель, що були придбані Одеською міськрадою за завищеною вартістю.

Того ж дня ВАКС розглядав клопотання адвоката Кравченка про відвід колегії суддів від справи. Однак йому було відмовлено в цьому.

Це вже не перша спроба сторони захисту Ігоря Кравченка домогтися зміни судової колегії. В грудні 2021 року його адвокат вимагав відводу через відмову суддів проводити засідання дистанційно. У вересні 2022 року він знову вимагав відводу через ухвалу про скасування дозволу на дистанційні засідання з проведенням трансляції з одеського суду. Річ у тім, що адвокати Кравченка системно не з’являлися на дистанційні засідання.

Кравченко обвинувачують у причетності до справи НАБУ проти Одеського міського голови Геннадія Труханова. На одному з засідань стало відомо, що «Valton Group LP» придбала у «UAB Naster» будівлі заводу за 11 млн грн. Однак компанія навіть не розрахувалася за них, адже в обох фірм були одні власники. Формально керували ними громадяни Литви та Угорщини, які видавали довіреності громадянам України для укладання певних договорів. Таку довіреність і отримав Ігор Кравченко у день створення цієї фірми. 

Контролювали обидві компанії та ТОВ «Девелопмент Еліт» колишній нардеп Олександр Дубовий та депутата Одеської облради від БПП Олег Бабенко. Останні також є обвинувачуваними в справі.

Читайте також: Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір