Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський поліцейський розкидував гроші та намагався втекти від ДБР

В Одеській області затримали «на гарячому» співробітника поліції, який за гроші «допомагав» фігурантам кримінальних проваджень. Під час спроби втечі правоохоронець намагався позбутись хабаря, викинувши гроші через вікно автівки. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України та Департаментом внутрішньої безпеки НПУ 12 квітня провели операцію із затримання підполковника поліції. Його було викрито на хабарництві та системному «заробітку» на фігурантах проваджень.

В ДБР зазначають, що під час слідства було зафіксовано, що правоохоронець сприяв укладенню угод слідчих з підозрюваними. За оплату затриманий допомагав обвинувачуваним отримувати найм’якший з можливих вироків: замість позбавлення волі злочинці платили йому аби їм призначили покарання у вигляді штрафу. 

Так, наприклад, мешканець Одещини, якого підозрювали у незаконному вирощуванні та розповсюдженні наркотиків за 2000 тис. доларів «відмазався» від реального терміну ув’язнення. Саме ця угода стала підставою для затримання підполковника поліції. 12 квітня посадовця було упіймано «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди. 

«Він намагався позбутись грошей, викинувши їх через вікно автівки, коли утікав від правоохоронців. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 8 років позбавлення волі», – повідомляють в ДБР.

Крім того, слідчі перевіряють інші можливі факти отримання правоохоронцем хабарів. Паралельно вони також встановлюють імена інших правоохоронців, які були причетними до протиправної схеми.

Читайте також: Одеська поліція розслідує розкрадання на ремонтах укриттів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір