Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорсуд змінив запобіжні заходи двом посадовцям одеської мерії​​

Вищий антикорупційний суд призначив застави ще двом обвинуваченим у справі про купівлю мерією будівлі збанкрутілого заводу КРАЯН. Мова йде про депутата Василя Шкрябая та експосадовця Олексія Спектора. Раніше судді змінили запобіжний захід з особистого зобов’язання на заставу меру Одеси Генадію Труханову.

27 квітня за клопотаннями прокурора САП колегія суддів ВАКС змінила запобіжні заходи ще двом обвинуваченим у справі КРАЯНу. Ексдиректору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектору судді призначили заставу в розмірі 1,342 мільйона гривень, хоча прокурор просив взяти його під варту із заставою у 8,52 мільйона гривень. Відомо, що обвинувачений тричі не зʼявлявся на засідання. Крім того, прокурор наголосив, що з моменту введення воєнного стану вісім разів виїжджав з України. 

Колишньому голові постійної комісії Одеської міськради з питань комунальної власності, депутату від партії «Довіряй Ділам» Василю Шкрябаю судді призначили заставу в 6,71 мільйона гривень. Представник САП просив для нього варту із заставою у понад 50  мільйонів гривень. Причиною також були неявки на судові засідання. 

У разі внесення застави на обвинувачених буде покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Раніше у цій справі до цих підозрюваних було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згодом його замінили на особисті зобовʼязання. Однак обвинувачувані систематично зривали розгляд справи в ВАКС, не з’являючись на них.

До цього ВАКС вже змінив запобіжний захід одеському міському голові, призначивши заставу в понад 30,8 мільйона гривень. Також тепер йому доведеться носити електронний браслет. 

Доречі, Василь Шкрябай разом з Олексієм Спектором фігурують також у двох інших справ НАБУ. В першому випадку це справа аеродрому «Застава», а в другому – справа про діяльність злочинної організації в Одесі.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір