Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Меру Одеси одягнуть електронний браслет, якщо він сплатить 30,8 мільйона застави

Сьогодні, 25 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду України змінила запобіжний захід одеському міському голові Генадію Труханову у справі про купівлю будівель заводу КРАЯН. Очільник Одеси знову має заплатити заставу. Цього разу понад 30 мільйонів гривень. Також йому доведеться носити електронний браслет. 

Сьогодні «Антикорупційний вимір» повідомляв, що прокурори САП вимагають взяти під варту Генадія Труханова та ще трьох обвинувачуваних через постійні неявки на судові засідання. Судді ВАКС частково задовольнили клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу міському голові Одеси. 

ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 866 000 гривень. Застава має бути внесена не пізніше 5 днів із дня її застосування. У разі внесення застави на міського голову Одеси покладаються процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до суду;
  • не відлучатися за межі території України без дозволу суду;
  • повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; 
  • утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю. 

Нагадаємо, одеського міського голову обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також: Справа КРАЯНу: Одного з фігурантів судитимуть окремо

Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір