Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС може взяти під варту Труханова та ще трьох фігурантів справи КРАЯНу

Вищий антикорупційний суд України може взяти під варту мера Одеси Генадія Труханова та ще трьох обвинувачуваних зі справи про купівлю будівель збанкрутілого заводу КРАЯН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила це зробити через постійні ігнорування обвинувачуваними судових засідань.

Прокурори САП вимагають у суддів ВАКС змінити запобіжний захід для одеського міського голови Генадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, колишнього очільника департаменту комунальної власності Олексія Спектора та ексдепутата Одеської міської ради від «Довіряй Ділам» Василя Шкрябая.

З огляду на ігнорування судових засідань, існує імовірність, що сторона захисту та вищезгадані четверо фігурантів справи свідомо використовують стратегію затягування розгляду справи та намагаються відстрочити винесення вироку.

Наразі щодо Труханова, Вугельмана, Спектора та Шкрябая застосовано запобіжні заходи у вигляді особистого забов’язання. До цього діяв запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення залогу, але ВАКС пом’якшив його, дозволивши фігурантам передати сплачені ними застави на потреби ЗСУ. 

Також раніше суд дозволив обвинувачуваним брати участь в судових засіданнях онлайн. Однак засідання постійно переносилися, оскільки постійно були «проблемі зі зв’язком». Через це суд викликав фігурантів особисто, а прокурор САП просить відправити їх під варту.

Читайте також: Справа КРАЯНу: Одного з фігурантів судитимуть окремо

Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір