Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Корупція під час реконструкції площі в Миколаєві: Соратниця Труханова постане перед судом

Справу щодо корупції під час реконструкції площі Соборної у Миколаєві скеровано до суду. Про це повідомила пресслужба НАБУ. Однією з фігуранток справи є депутатка Одеської міськради Марина Лозовенко з партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова.

Мова йде про корупційну схему, через яку громада Миколаєва зазнала понад 26,8 млн грн збитків. 5 травня НАБУ і САП скерували цю справу до суду. Правоохоронці вважають, що підозрювані заволоділи бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаїв, а потім легалізували ці кошти. 

Серед обвинувачених:

  • ексзаступник Миколаївського міського голови;
  • колишній перший заступник керівника одного з департаментів Миколаївської міської ради;
  • шість директорів приватних компаній, зокрема чинна депутатка Одеської міськради Марина Лозовенко;
  • засновник приватної компанії.

Дії дев’ятьох осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Чотирьом особам з-поміж керівників приватних компаній додатково інкриміновано ч. 2 ст. 209 КК України.

Як нагадали в НАБУ, у 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Слідчі встановили, що заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. 

Експертиза засвідчила, що роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді. У серпні 2021 року детективи НАБУ повідомили про підозру згаданим особам. Завершили слідство на початку 2022 року. 

У серпні 2021 року депутатці від партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам» Марині Лозовенко збільшили більш ніж у чотири рази суму застави. До цього повідомлялося, що соратницю одеського мера випустили з СІЗО під заставу. Сума застави складала близько 1,4 мільйона гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір