Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеським копам інкримінують «продаж» кримінальних справ

Державне бюро розслідувань викрило в Одесі групу правоохоронців, які заробляли на закритті кримінальних справ. Слідчі вважають, що поліцейські торгували експертизами на користь фігурантів кримінальних проваджень. Про це повідомили в пресслужбі ДБР. 

За даними слідства, працівники поліції заробляли на закритті кримінальних проваджень, а саме, вимагали гроші у фігурантів кримінальних справ та обіцяли допомогу із закриттям проваджень проти них.

«Одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз», – повідомили в ДБР.

За «правильну» експертизу, що призведе до непритягнення їх до кримінальної відповідальності брали 70 тисяч доларів.

Відомо, що викрито було правоохоронців на «гарячому». Вони попалися на вимаганні хабаря у директора приватного підприємства. Останній – підозрюваний у справі щодо розкрадання бюджетних коштів на будівництві школи. За 70 тисяч доларів йому пропонували «придбати» будівельно-технічну експертизу, результати якої стануть підставою закриття кримінального провадження відносно нього.

Співробітники ДБР вже затримали заступника директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз. Відбулося це під час передачі йому обумовленої суми. Наразі в бюро готуються повідомити йому про підозру за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Надалі подадуть до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

В разі, якщо провину затриманого буде доведено, йому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір