Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині підполковника підозрюють в розтраті коштів Міноборони

Слідчі Одеської поліції спільно з військовою контррозвідкою Служби безпеки України повідомляють, що викрили на корупції командира батальйону з Одещини. Йому повідомлено про підозру в розтраті коштів на понад 600 тисяч гривень.

Слідчі встановили, що командир одного з одеських батальйонів в грудні 2022 року провів закупівлю парко-гаражного обладнання для пункту технічного обслуговування військової частини. За даними правоохоронців, військовослужбовець уклав договір про закупівлю з приватною фірмою, яка продала обладнання за завищеною вартістю. Слідчі вважають, що перевищення ринкової вартості цього обладнання сягає майже на 660 тисяч гривень.

«Внаслідок цього державі в особі Міністерства оборони України завдано збитків. За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито й повідомлено про підозру командиру батальйону за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України)», – повідомляє пресслужба спецпрокуратури.

Наразі відомо, що прокурори готують клопотання про обрання запобіжного заходу підполковнику. Також вони вимагатимуть відсторонення його від займаної посади.

Читайте також: В Одесі суддя попався на махінаціях з розподілом справ

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір