Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі суддя попався на махінаціях з розподілом справ – СБУ

Служба безпеки України зафіксувала несанкціоноване втручання судді у роботу внутрішньої компʼютерної системи. Керівник апарату суду змінював інформацію про колег та їхні відпустки, аби справи попадали на розгляд до «потрібного судді».

Як повідомляють в пресслужбі Управління СБУ в Одеській області, слідством було задокументоване несанкціоноване втручання у роботу Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Кіберфахівці спецслужби виявили, що керівник апарату одного з одеських районних судів самостійно змінював дані про спеціалізацію колег, змінював періоди їхніх відпусток та повторно перерозподіляє справи допоки вони не потрапляли до потрібного йому судді. 

«Наразі керівнику апарату районного суду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 376-1 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади», – зазначають в СБУ.

Вірогідно йдеться про керівника апарату Суворовського районного суду в Одесі. За даними джерел видання «Думська», підозрюваним у справі є Олександр Іщенко, який повторно займає цю посаду після звільнення з Малиновського суду, де він був заступником голови Леоніда Лічмана. Зауважимо, що Іщенко керував апаратом Суворовського суду в часи Януковича.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

  1. […] В Одесі суддя попався на махінаціях з розподілом справ…Автор: Катерина МаденсСлужба безпеки України зафіксувала несанкціоноване втручання судді у роботу внутрішньої компʼютерної системи. Керівник апарату суду змінював інформацію про колег та їхні відпустки, аби справи попадали… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір