Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники без тендеру віддали два підряди на 5 млрд грн фірмам, пов’язаним з Трухановим

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області 30 травня підписала дві угоди з ремонту доріг на загальну суму в понад 5,24 мільярда гривень. Підряди напряму віддали компаніям, які є підконтрольними меру Одеси Геннадію Труханову та його оточенню.

За даними Prozorro, 30 травня 2023 року Одеська Служба відновлення та розвитку інфраструктури опублікувала звіт про укладений договір щодо будівництва доріг з ТОВ «Ростдорстрой». Вартість робіт склала понад 2,53 мільярда гривень.

Того ж дня на порталі публічних закупівель зʼявився ще один звіт про договір Служби відновлення. Підрядником в ньому було призначено ТОВ «Автомагістраль-Південь», а вартість робіт склала понад 2,45 мільярда гривень.

В обох випадках Служба відновлення та розвитку інфраструктури провела закупівлі без використання електронної системи. Тобто угоди були підписані без проведення відкритих торгів – посадовці напряму домовились з фірмами «за закритими дверима».

Зауважимо, що інформація про обидві закупівлі не була завчасно опублікована в плані закупівель. Там вони зʼявилися також 30 травня. Жодних подробиць про те, на що саме витратять бюджетні мільярди, Служба відновлення не надала. Вказали, що інформація про предмет закупівлі належить до інформації з обмеженим доступом,  розголошення якої може нести загрозу національній безпеці.

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, власниками ТОВ «Ростдорстрой» є Євген Коновалов та Юрій Шумахер через австрійську компанію ТОВ «ЮТТЕМА АУ ГмбХ». Юрій Шумахер – депутат Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова. Євген Коновалов також є членом партії мера та балотувався від неї.

Власником ТОВ «Автомагістраль-Південь» значиться Олександр Бойко. За даними видання «Наші Гроші» між «Автомагістраль-Півднь» і «Ростдорстрой» існують сталі господарські стосунки. Вони «наймають» одна одну на субпідряд, коли з певних причин одна фірма формально виграє тендер, але сама не освоює кошти, віддаючи замовлення формальному конкуренту. 

Директором Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області (раніше Служба автомобільних доріг) з липня 2022 року є Андрій Донченко. За його керівництва слідчі ГУНП в Одеській області вже відкрили кримінальне провадження щодо можливих фактів службового підроблення посадовцями Служби та підрядника ТОВ «Підприємства «Маст-Буд» під час чергового ремонту моста через Хаджибейський лиман.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір