Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На хабарі затримали депутатку Одеської райради та підрядника (ОНОВЛЕНО)

Слідчі Одеської поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали під час отримання хабаря начальницю одного з управлінь Чорноморської міськради, яка за сумісництвом є депутаткою Одеської районної ради VIII скликання. Жінка, за даними правоохоронців, вимагала у підрядника 10% «відкату». Разом з нею затриманий був і директор фірми, що дав хабаря.

Як повідомляють в Одеській обласній прокуратурі, чиновницю затримали під час одержання неправомірної вигоди. За даними слідчих ГУНП в Одеській області, керівниця управління отримала хабар в 105 000 гривень від директора підрядної компанії. 

Чиновниця вимагала «відкат» в розмірі 10% від загальної вартості робіт з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання. В разі відмови, підрядна компанія не змогла б безперешкодно отримати оплату з бюджету. Правоохоронці зазначають, що підозрювана обіцяла надалі укладати договори з цим підприємством.

Керівнику фірми, що виконувала роботи, і якого затримали разом з посадовицею, інкримінують надання неправомірної вигоди. Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактами одержання та надання неправомірної вигоди відповідно (ч.3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України). Невдовзі суд розгляне питання про обрання обом підозрюваним запобіжного заходу. В прокуратурі відзначають, що вимагатимуть відсторонення начальниці управління від займаної посади.

ОНОВЛЕНО: Станом на 19:00 за клопотанням прокурора начальниці одного з управлінь Чорноморської міськради – депутату VIII скликання Одеської райради Одеської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 805 200 тис. грн, а керівнику підприємства-підрядника – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 214 720 гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір