Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Олег Кіпер доручив оштрафувати фірму, що зруйнувала памʼятку архітектури в Одесі

Власника зруйнованого в центрі Одеси маєтку Гавсевича оштрафують та зобов’яжуть відновити будівлю. Постанову про це підписав очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Керівник Одеської ОВА повідомив у своєму Telegram-каналі, що підписав постанову, за якою на ТОВ «УНІВЕРСАЛ ДІРЕКТ» буде накладено штраф у розмірі 170 000 гривень. Фірма володіє будівлею колишнього Пологового будинку №6 за адресою вулиця Чорноморська, 1. Ця будівля є памʼяткою архітектури під назвою маєток Гавсевича.

Крім того, Кіпер написав, що фірмі надали строк до 15 серпня 2023 року для надання проєкту з повного відновлення пам’ятки в її історичному вигляді. Власники мають передати його до Департаменту культури ОВА на погодження. Після того, як чиновники перевірять та погодять проєкт, власник має у визначений термін відновити будівлю. 

У випадку прострочки Олег Кіпер пообіцяв, що Одеська ОВА звернеться до суду і вимагатиме повернення будівлі до державної власності. Надалі в ОВА розглянуть пропозиції інших інвесторів, що захочуть відновити будівлю. 

«Розумію, це далеко не перший та єдиний пам’ятник архітектури Одеси, що знаходиться у плачевному стані через людську недбалість. Тому уповноважив Департамент культури ОВА перевірити всі пам’ятки архітектури Одеси, які свого часу міська та обласна ради передали в приватну власність. Якщо власники архітектурних пам’ятників не бажають їх ремонтувати — повернемо будівлі в державну власність і знайдемо для них дбайливих інвесторів», – зазначив очільник ОВА.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір