Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі член приймальної комісії коледжу затриманий на хабарі

Одеська поліція затримала працівника одного з одеських коледжів. Його звинувачують в тому, що він вимагав та отримав 2000 доларів хабаря за допомогу у зарахуванні абітурієнта на бюджет. Тепер представнику приймальної комісії загрожує штраф або строк за ґратами. 

Правоохоронці повідомляють, що «упіймали на гарячому» посадовця приймальної комісії одеського коледжу після отримання хабаря, коли він склав та засвідчив власним підписом результати вступних випробувань. За даними слідства він просив у матері абітурієнта 2000 доларів, пообіцявши безперешкодне зарахування її сина на бюджетну форму навчання.

Відомо, що затриманий працює на посаді фахівця зі сприяння працевлаштуванню випускників. Під час вступної кампанії він входив до складу приймальної комісії навчального закладу. За хабар затриманий пообіцяв матері, що її син отримає позитивний бал зі вступних випробувань та буде зарахований на бюджету форму навчання.

Поліцейські задокументували корупційні дії та затримали чоловіка, коли він підписав результати екзаменів хлопця, згідно з якими той був включений до списків зарахованих на навчання за державні кошти. Затримання відбулося під час передачі другої частини хабаря. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру. 

«Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 68000 гривень, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – зазначила начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Ірина Городник.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір